Tirsdag 12.02.19 delte Keolis Norge ut sponsorstøtte til Olympiatoppens to utøvere, paraskytter Vegard Sørlie Krogsæther (14) og paralangrenns pigger Indira Liseth (31) på Kokstad depot. På vegne av bedriften hadde administrerende direktør i Keolis Norge gleden av å dele ut 25.000, – til hver av dem. Sponsorordningen er et resultat av bedriftens forpliktelse til å ta samfunnsansvar.

I tråd med bedriftens likestillingssertifisering deler de årlig ut sponsormidler til utvalgte tiltak i Bergensområdet som fremmer mangfold, likestilling og inkludering. Sponsorordningen ble opprettet med ønske om å gi noe tilbake til samfunnet.

Større synlighet

Tilstede blant parautøverne var også Iwonka Vik som er paraansvarlig i Olympiatoppen Vest, venner og familie. Vegards far, Per Krogsæther, kunne fortelle at det i Norge finnes 6500 potensielle utøvere, men at det fortsatt er mangel på tilbud og muligheter. Nå opplever de en endring.

– Vi merker at næringslivet nå har åpnet øynene for paraidretten og at markedsføringen av idretten bidrar til å skape muligheter for flere. Vi ønsker å takke Keolis Norge, og resten av næringslivet, som ser verdien av idrettsopplevelser, sier Krogsæther.

Vik kunne også legge til at det kan være krevende å finne en egnet idrett, og at det derfor settes stor pris på næringslivets initiativ. – Viktigst av alt er at det bidrar til å skape en fortsatt god livskvalitet.

Selv om idretten nå opplever en større synlighet enn før, håper Keolis at flere bedrifter lar seg inspirere.

Det er sponsormidlene fra 2018 som nå deles ut. Søknadsfrist for årets sponsorordning er satt til 31 oktober 2019.