Tore og Damianos til triatlon VM

28. juni, 2021

Tore Hatlem og Damianos Pridesis er ikke bare gode kolleger i Keolis Norge, men også gode klubbkamerater i Bergen Triathlon Club.

12. september skal de representere Norge under VM i langdistanse triatlon i Amsterdam. Tore i klassen 35-39 år og Damianos i 55-59 år. Triatlon består av øvelsene svømming, sykling og løping. I langdistanseøvelsen skal man først svømme 3,8 km før man deretter setter seg på sykkelen for å tilbakelegge 180 km og avslutte med å løpe maraton på 42,2 km.

For å konkurrere i triatlon kreves god disiplin innen trening, kosthold og balanse i hverdagen.

Det har vært spesielt vanskelig å holde motivasjonen oppe i koronaperioden. Alle restriksjoner, som for eksempel stengte basseng og avlyste konkurranser har ført til tunge og ensomme treningsøkter. Heldigvis har vi hverandre, noe som har vært til stor hjelp. Noe som også har vært til stor hjelp er motivasjon fra kolleger. Det hjelper å få en motiverende hilsen fra kolleger som kjører forbi med bussen når vi er ute og løper i pausen, sier de to smilende.

For å tilrettelegge for treningen har både Tore og Damianos valgt å jobbe deltvakter, som vil si å kjøre tidlig- og ettermiddagsskift. Det gjør at de får en lengre pause på formiddagen som utnyttes til det fulle.

Vi trener en økt i pausen og en økt etter jobb, men vi ser at økten i pausen blir noen ganger for kort. Optimalt for oss ville vært og hatt minst 4 timers pause. Vi er uansett glade for at vi jobber kun hver sjette lørdag og at vi har fri hver søndag. Da legger vi opp til lange utholdenhetstreninger på lørdagen og en god restitusjon på søndagen, sier Damianos.

I ferien legger de opp til gode treningsøkter slik at de er godt forberedt til å representere det norske flagget i Amsterdam.

Keolis ønsker Tore og Damianos lykke til! 

Tore Hatlem i gang med maraton-etappen på 42,2 km
Damianos Pridesis på den 180 km lange sykkeletappen
Svømmedistansen er på 3,8 km. Her er Tore og Damianos på trening tidligere i vår.