Møt våre ansatte

17. mars, 2021

Ditt første møte med Keolis

Alexandra Engeseth, ressursleder bybanedrift

– I forbindelse med åpning av linjen til Flesland i 2016 søkte jeg meg til Keolis som vognfører. Jeg synes rekrutteringsprosessen gikk raskt. Det gikk slag i slag med intervju og helsesjekk, før opplæringen var i gang.

Nå som Alexandra er ressursleder, sitter hun på den andre siden av prosessen. I tillegg til personalansvar er hun også med på rekrutteringsprosessen og har basert forbedringer på egne erfaringer.

Etter hvert opplæringskull foretar Keolis en evaluering av løpet, fra rekruttering til opplæring. – Det handler om å utvikle seg og sikre gode prosesser, dette for at vi skal gi en god opplevelse for kandidatene og for å kvalitetssikre at vi velger riktige kandidater til yrket.

I dag møter hun flere motiverte søkere på informasjonsmøtene og følger kandidatene fra første møte med bedriften frem til opplæring. Ved bestått opplæring tar hun imot Keolis nye vognførere. – Det gir en trygghet at jeg som nærmeste leder har vært vognfører i forkant og kjenner til de utfordringer sjåførene kan møte. Det er absolutt en fordel å ha linjeerfaring.

Jeg visste ikke hva jeg gikk til da jeg søkte som vognfører for 5 år siden. Nå stortrives jeg i denne bransjen og med det kollegiale samholdet vi har her. Vi jobber i punktlighetsbransjen, som innebærer at vi alltid stiller opp for hverandre.

 

Møt flere av våre medarbeidere