Mobilitet – En karrierevei for kvinner

11. mai, 2018

Vi ønsker oss flere kvinner i mobilitetsbransjen og inviterer til en gøyal rekrutteringsdag på Kokstad depot tirsdag 5. juni!

Hvordan føles det å kjøre en bybanevogn på 56 tonn? Denne dagen vil man ha en helt unik mulighet til å selv sitte i førerhuset og føre bybanevognen fremover på depot. I tillegg kommer vår partner Jobsim til å vise frem sine nyskapende virtuelle briller som gjør det mulig å erfare hele linjen fra vognførers perspektiv.

Det vil også holdes inspirerende og lærerike innlegg av blant annet administrerende direktør i Keolis Norge Gry Miriam Olsen, administrerende direktør i Bybanen AS Adelheid Nes, kommunikasjonsrådgiver i Skyss, Ingrid Dreyer, og konsernsjef i Personalhuset Hilde Lekven.

Vi mener at kvinner kan hvis kvinner vil – Vil du?

HVEM ER KEOLIS?
Mobilitetsaktøren Keolis er operatør av Bybanen i Bergen. Hver dag sørger våre dyktige vognførere, trafikkoperatører og renholdere for at om lag 45.000 passasjerer daglig får en trygg, punktlig og behagelig reise.

Vi er stolte over å være likestillingssertifisert (GEEIS) og ønsker at våre ansatte skal gjenspeile Norges befolkning. Vi brenner for mangfold og inkludering og tilbyr spennende arbeidsdager og store muligheter innad i bedriften.

Vi skulle gjerne ha hatt med oss flere dyktige kvinner på laget for å få bedre kjønnsbalanse. Hvorfor er det slik at så mange flere menn enn kvinner tiltrekkes av mobilitetsbransjen? Målet med rekrutteringsdagen vår er å spre kunnskap om bransjen og om vognførerutdanningen vår. Vi vil vise at kjønn ikke spiller noen rolle for å bli god vognfører, og for å trives i yrket.

Har du lyst på en gøy og variert hverdag? Bli med oss på tidenes rekrutteringsdag og få en smakebit på livet som vognfører!

PRAKTISK INFO
En egen bybanevogn venter ved byparken kl 12.00 og sammen setter vi kursen mot Kokstad Depot på Kokstadflaten. Etter programmet på depot vil dere bli kjørt tilbake til sentrum. Dette blir ingen vanlig tur/retur med bybanen, for her vil det bli spennende aktiviteter om bord!

Merknad:
Dette arrangementet er rettet mot kvinner, men vi ønsker oss selvsagt også mannlige søkere til vognførerutdanningen vår. Kvinner som deltar på rekrutteringsdagen vil ikke ha et fortrinn i søkerbunken fremfor andre søkere. Målet er å fremme vognføreryrket blant kvinner for å øke andelen kvinnelige søkere og kvinnelige vognførere. Alle er velkommen til å søke. Gå til Mobilitetsakademiet for å lese mer og søke!