Keolis tar over bussdriften i Bergen Sentrum

17. juni, 2019

Mobilitetsaktøren Keolis tildeles kontrakten for drift av Skyss sin rutepakke Bergen Sentrum. Dette er den første busskontrakten i Norge for Keolis, som har vært operatør av Bybanen i Bergen siden oppstart i 2010. Globalt har Keolis 21 500 busser i drift.

17.juni fikk mobilitetsaktøren Keolis Norge AS melding fra Skyss om at selskapet tildeles kontrakten for rutekjøring i Bergen Sentrum inkludert Bergen Vest fra desember 2020. Keolis er i dag operatør av Bybanen i Bergen og har siden oppstart i 2010 kunnet vise til svært gode resultater med hensyn til sikkerhet og kundetilfredshet. Rutepakken Bergen Sentrum er den første busskontrakten i Norge for Keolis, som globalt opererer en flåte på 21 500 busser.

– Bedre nyheter enn dette kunne vi ikke fått! I Keolis arbeider vi for å være en god partner for våre oppdragsgivere, og vi har samarbeidet tett med Skyss i driften av Bybanen i Bergen. Det gleder oss at Skyss nå viser oss tilliten til å sikre bussdriften i Bergen Sentrum, og at vi får muligheten til å dra nytte av synergien mellom bane- og bussdrift, sier Gry Miriam Olsen, administrerende direktør i Keolis Norge AS.

Fra Keolis sitt nystartede innovasjonssenter på Kokstad annonserer Olsen deres stolthet over å ha blitt tildelt kontrakten.

– Vi lever i en bransje med tøffe krav og lave marginer. Gjennom å tenke nytt og annerledes har vi klart å finne muligheter til å senke prisen og levere gode tilbud i tøff konkurranse med dyktige konkurrenter. Nå ser vi frem til å få sette vår verdibaserte innovasjonsledelse i bruk også på buss og skape gode løsninger både for ansatte og kunder i partnerskap med Skyss og Bybanen. sier Olsen

Kontrakten for drift av rutepakke Bergen Sentrum inkludert Bergen Vest har oppstart 1.desember 2020 og gjelder for 9,5 år med opsjon på 1+1 år. Kontrakten har en verdi på Ca. 3 milliarder kroner og omfatter 325 ansatte og en årlig produksjon på ca. 5,7 millioner rutekilometer.

– I en bransje der mange sliter med rekruttering, har vi i Keolis lykkes i å tiltrekke oss en solid søkermasse til våre vognførerstillinger. Gjennom nytenking og å være opptatt av mangfold og likestilling har vi oppnådd høy trivsel og lavt sykefravær. Vi ser nå frem til å starte samarbeidet med 325 nye kollegaer og vi tror at dette kan skape muligheter både for våre nåværende og fremtidige Keolis-ansatte, sier Olsen.

Kontrakten slår fast at flåten på 126 busser skal opereres med 100% fornybar energi, hovedsakelig elektrisk. Keolis opererer allerede en bussflåte på 1 600 busser som er 100% fossilfri i Sverige.

– Vi berømmer tiden vi befinner oss i hvor den storslagne el-satsningen tyder på et grønt skifte. Vi ønsker å tilby passasjerene sømløse, fremtidsrettede og bærekraftige transportalternativer, sier Olsen

– Vår ambisjon i Keolis Norge AS har hele tiden vært å bli en multimodal aktør også her til lands. Vi har arbeidet hardt og retter med dette en stor takk til et dyktig internasjonalt team som har bidratt til å styrke Keolis Norge. Nå gleder vi oss til å ta fatt på denne nye, spennende epoken i selskapets historie, sier Olsen.

Kontraktstildelingen har en karensperiode på 10 dager.

Foto: Morten Wanvik, hentet fra foto.hfk.no