Administrerende direktør i Keolis Norge signerte 01.07.19 driftskontrakten for Skyss sin rutepakke Bergen sentrum. Når Keolis fra 1. desember 2020 tar over driften av sentrumsbussene går selskapet inn i en ny epoke som multimodal mobilitetsaktør. Siden oppstart av bybanen har Keolis rukket å etablere seg som en ansvarlig operatør med svært gode resultater med hensyn til sikkerhet og kundetilfredshet.

Våger å tenke annerledes
Rutepakken for Bergen sentrum er den første busskontrakten i Norge for Keolis, som globalt opererer en flåte på 21 500 busser. Keolis Norge lever under visjonen dare to be different og planlegger å drifte buss med samme tankegang som bybanen.

Satser på bærekraftig mobilitet
Et betydningsfullt moment for Keolis i kampen om Nordens største anbud på elektriske busser var nemlig at flåten på 136 busser skal opereres med 100% fornybar energi.
Kontraktens verdi på ca. 3 milliarder kroner omfatter 325 ansatte og en årlig produksjon på ca. 5,7 millioner rutekilometer. Selskapet som i dag består av 130 ansatte vil det neste året oppleve en betydelig vekst. I 2016 ble Keolis første transportselskap i verden til å bli sertifisert i henhold til GEEIS standarden (Gender Equality European International Standard). I tillegg jobber selskapet aktivt med FNs bærekrafts mål om likestilling (nr. 5) og mindre ulikhet (nr.10), noe som har resultert i en bra kjønnsbalanse og hele 21 ulike nasjonaliteter blant de ansatte.