Keolis har bestilt 88 elektriske Yutong busser

2. desember, 2019

Mobilitetsaktøren Keolis Norge har signert en ordre på 88 elektriske Yutong E12 busser som skal produseres av Yutong Eurobus Scandinavian. Dette er ett av Europas aller største engangskjøp av elektriske busser. Keolis kan i dag melde om at pilotbussen er satt i produksjon. De helelektriske bussene skal leveres i 2020 og settes inn i driften av det nylig tildelte bussanbudet i Bergen Sentrum.

Mobilitetsaktøren Keolis ble i juni 2019 tildelt kontrakten for Skyss sin rutepakke Bergen sentrum hvor 75% av bussdriften skal være elektrisk.

Keolis har nå bestilt 88 helelektriske busser av merke Yutong E12. De 12 meter lange elbussene har 34 sitteplasser og et batteri på 422 kWh (kilo-watt-timer). Yutong produserer omlag 70 000 busser hvert år, hvorav 25 000 er helelektriske. Pilotbussen skal være klar for teknisk inspeksjon i januar, hvoretter produksjonen av buss 02-88 kan starte.

CEO i Yutong Eurobus Scandinavian, Benedikt Gudmundsson, er ikke tvil om at avtalen vil sette Bergen og Norge på kartet som en leder innen bruk av fornybar energi og dermed aktivt reduserer utslippet av CO2. – Vi er svært takknemlig for muligheten til å ta del i bussdriften i Bergen sentrum sammen med Keolis Norge. Yutong Eurobus Scandinavian kan vise til suksessfull drift med sine 15 elbusser på Island, 20 elbusser i Danmark og 33 el-busser i Finland. Keolis og Skyss har tatt et stort steg i riktig retning for å gjøre Bergen grønnere og renere.

Kontraktens varighet strekker seg fra desember 2020 – 2030 og har en kontraktsverdi på ca. 3 milliarder kroner. Totalt vil Keolis-bussene frakte 17 millioner passasjerer i året på ca. 7 millioner km. Dette tilsvarer 150 ganger rundt ekvator i 20 km/timen. Keolis overtar depotet på Mannsverk og den del av depotet på Straume som tilhører rutepakke for Bergen sentrum.