Keolis’ bybaneførere i europatoppen

5. juni, 2017

Keolis er stolt over å meddele at vår dyktige bybanefører Alexandra Engeseth ble 3. beste kvinnelige vognfører i årets europamesterskap i trikkeføring!

Bybaneførere fra Bergen på 4. plass i Europa
Samlet kom hun og kollega Bjørn Jansen på 4. plass i mesterskapet. Sammen har de trent mye på de ulike øvelsene etter at de vant de interne kvalifikasjonsrundene som ble avholdt på Kokstad Depot tidligere i år. Det dreier seg om kvalitet på fremføringen av sporvogn, for det er nemlig en kunst å føre bybanen på en trygg, behagelig og punktlig måte.

– Jeg er stolt og imponert over innsatsen til Alexandra og Bjørn. Trikke-EM er definitivt et av årets høydepunkter, sier administrerende direktør Gry Miriam Olsen.

Med seg til Tenerife hadde deltakerne driftssjef John Hansen og en liten Keolis-heiagjeng. Hjemme i Bergen satt mange kollegaer benket hele dagen for å se direktesendingen på YouTube.

En folkefest
Konkurransen som gikk av stabelen søndag 4. juni på Tenerife samlet trikkeførere fra 22 nettverk rundt om i Europa. Det høres kanskje ut som en kuriositet, men trikke-EM er blitt en folkefest som trekker store publikum på kontinentet. Konkurransen består i en serie presisjonsøvelser som baserer seg på de oppgavene en vognfører står overfor i det daglige.

I kveld blir det feiring for Keolis-teamet og heiagjengen, sammen med internasjonale vognførerkollegaer på Tenerife.