Keolis Attract Talents

6. mai, 2019

20 håpefulle og engasjerte kandidater deltok 30. april på karrieredagen Keolis Attract Talents. Her ble de møtt av administrerende direktør som åpnet døren til mobilitetsbransjens spennende verden. Som GEEIS sertifisert bedrift har Keolis Norge blant annet fokusert på tilstedeværelse under karrieremesser for å tiltrekke talenter. Mobilitetsaktøren brenner for likestilling, mangfold og inkludering og kan vise til 21 ulike nasjonaliteter blant de ansatte.

Invitert var René Molijn, Manager of Innovation and Business Development QHSE, Simon Peilho, Maintenance Contract Manager og Christine Hanga, vognfører, til paneldebatt. Med bakgrunn fra hver sitt land, Nederland, Frankrike og Kenya, delte de sine erfaringer fra det å være ny i det norske arbeidslivet. Det ble åpnet for spørsmål blant publikum hvor deltakerne kunne spørre om råd, samt dele tanker rundt deres egen jobbsøkerprosess og hvilke ønsker de hadde for fremtiden. Kandidatene fikk deretter omvisning på driftssentralen og depotet, og som en overraskelse fikk de også prøvekjøre en bybanevogn. En av kandidatene, Gam Thi Hong Nguyen, ble først kjent med Keolis på Bergen Næringsråds Internasjonale Karrieretorg og ble svært glad da hun ble invitert til Keolis Attract Talents.

«Det mest interessante var å lære om driften, se driftssentralen og lære om systemet som brukes. For meg som passasjer har jeg vært uvitende om hvordan driften og selskapet er organisert og etter denne dagen føler jeg meg helt klart tryggere på bybanen.»

For fire år siden flyttet hun fra Vietnam til Norge for å studere og har bestemt seg for å bli værende i Norge etter studiene. «Grunnen til at jeg kom hit i dag er fordi jeg tar master i Business Analytics ved NHH og ønsker å jobbe med logistikk og transport, helst ønsker jeg å jobbe med planlegging. Det var derfor veldig interessant å komme hit for å lære mer om Keolis Norge og hva som trengs for å gjøre en karriere her.» Shukriya Maow ble først introdusert for Keolis Norge på arrangementet Give a Job i fjor. Dette er en inkluderingsarena som bidrar til å skape åpenhet og inkludering i Norge, og setter fokus på at nye landsmenn er ubenyttede ressurser for samfunnet. Hun kunne fortelle at karrieredagen til Keolis Norge var svært interessant og spennende, spesielt fremhevet hun at det var fint å føle seg sett av en potensielt fremtidig arbeidsgiver og ikke minst det faktum at hun nå var introdusert for de muligheter som finnes i bedriften.

«Det er viktig for oss å bli bedre kjent med potensiell arbeidskraft slik at vi kan råde dem i riktig retning videre i prosessen.» Sier Randi Weber, Manager of Innovation and Business Development HR.

Christine Hanga, Simon Peilho og René Molijn
Masterstudenten Gam Thi Hong Nguyen synes det var interessant å lære om driften av Bybanen
Teamleder Alexandra Engeseth og vognfører Christine Hanga instruerer deltakerne før de får prøvekjøre en bybanevogn.