Gull og bronse til Keolis sine bybaneførere

7. mai, 2018

Keolis er stolt over å meddele at vår dyktige bybanefører Arild Øksvang ble den beste mannlige vognfører i årets europamesterskap i trikkeføring i Stuttgart!

Bybaneførere fra Bergen på 3. plass i Europa

Samlet kom Arild og kollega Elizabeth Hamilton på 3. plass i mesterskapet. Sammen har de trent mye på de ulike øvelsene etter at de vant de interne kvalifikasjonsrundene som ble avholdt på Kokstad Depot tidligere i år. Det dreier seg om kvalitet på fremføringen av sporvogn, for det er nemlig en kunst å føre bybanen på en trygg, behagelig og punktlig måte.

– Jeg er stolt over den fabelaktige innsatsen til Arild og Elizabeth. Trikke-EM er definitivt et av årets høydepunkter for oss som operatør av Bybanen i Bergen, sier administrerende direktør i Keolis Norge Gry Miriam Olsen.

Vognførere fra Keolis Norge har deltatt i mesterskapet i flere år, og utviklingen er lovende. I fjor kom vi på 4. plass, og etter årets bronsemedalje gleder vi oss til neste år!

– Vi har et svært sterkt fokus på kjørestil blant våre vognførere, både som del av utdanningen vi tilbyr i Mobilitetsakademiet, og gjennom jevnlig oppfølging og kompetansesikring. Vi ønsker at våre passasjerer skal ha en så behagelig reise som mulig, og vi håper det er en del av opplæringen og treningen vår har bidratt til at våre vognførere utmerker seg i konkurransen, sier Olsen.

Med seg til Stuttgart hadde deltakerne driftsleder Marianne Bruun og en liten Keolis-heiagjeng. Hjemme i Bergen satt mange kollegaer benket hele dagen for å se direktesendingen av mesterskapet på Facebook.

En folkefest

Konkurransen som gikk av stabelen i dag, lørdag 5. mai i Stuttgart, samlet trikkeførere fra 25 byer rundt om i Europa. Det høres kanskje ut som en kuriositet, men trikke-EM er blitt en folkefest som trekker store publikum på kontinentet. Konkurransen består i en serie presisjonsøvelser som baserer seg på de oppgavene en vognfører står overfor i det daglige.