Fortsetter som operatør av Bybanen i Bergen

29. juni, 2018

29. juni fikk mobilitetsaktøren Keolis Norge AS melding fra Bybanen AS om at selskapet får fortsette som operatør av Bybanen i Bergen fra juli 2019. Siden oppstart av Bybane-nettverket i 2010 har Keolis kunnet vise til svært gode resultater med hensyn til sikkerhet og kundetilfredshet.

– Keolis Norge AS har vært en del av «bybanefamilien» helt siden oppstart i 2010 så det er klart at vi er veldig glade for tilliten Bybanen AS viser oss ved å fornye operatøransvaret vårt i åtte til ti nye år, sier administrerende direktør i Keolis Norge AS Gry Miriam Olsen.

I dag består Bybanen i Bergen av en linje på 20 km fra Bergen sentrum til Bergen Lufthavn Flesland. Årlig fraktes ca. 12 millioner passasjerer med en ruteproduksjon på ca. 2 millioner km. Lengden på den nye bruttokontrakten for drift er åtte år, med opsjon på to års forlengelse (1. juli 2027 – 30. juni 2029). Oppstart er juli 2019 og utlyst kontraktsverdi er på 2,5 milliarder kroner.

I den nye kontrakten overtar Bybanen AS som oppdragsgiver for Skyss. Nytt er også at operatør nå skal ha ansvaret for vedlikeholdet av vognparken som for tiden består av 28 vogner av typen Variobahn. Dette innebærer videreføring av kontrakten med dagens vedlikeholds leverandør Stadler, som i likhet med Keolis har vært med siden åpningen av nettverket. I kontrakten inngår også opsjon for drift av byggetrinn 4 til Fyllingsdalen på ca. 10 km.

For å forberede overgangen til den nye kontrakten, vil man umiddelbart etter kontraktsignering 10. juli 2018 gå inn i en oppstartsfase som vil pågå frem til driftsstart i juli neste år. Planen for oppstartprosjektet var en sentral del av vinnertilbudet som Keolis leverte.

– Vi ser frem mot å ta fatt på denne nye epoken i Bybane-historien sammen med vår nye oppdragsgiver Bybanen AS og med våre dyktige driftsansatte, sier Olsen.

Kontraktstildelingen har en karensperiode på 10 dager.