Bergens beste koronahelter!

27. august, 2021

I dag kunne våre bussjåfører feire den gjeve tittelen Bergens beste koronahelt. I Bergens Tidenes konkurranse Bergens Beste stemte leserne frem bussjåførene i Bergen. En takknemlig gjeng på våre to bussdepot, Mannsverk og Straume, kunne i dag ta en velfortjent feiring av en solid innsats under koronapandemien. Dette ga rom for å se tilbake på tiden da samfunnet i mars 2020 stoppet opp.

Feststemning i kantinen

«Vi måtte holde hjulene i gang. Et velfungerende samferdselstilbud er nødvendig for at samfunnet skal fungere. Selv kjører jeg linje 6 (Birkelundstoppen -Lyngbø) hvor et av de travleste stoppene er Haukeland sykehus hvor omtrent 11 000 mennesker jobber. Det at vi, spesielt i pandemien, kunne bringe viktig helsepersonell til og fra jobb har føltes godt. Som bussjåfør har det vært en trygghet at de fremste setene har vært sperret og fordør stengt. Men, vi jobber i servicebransjen og etter flere år bak rattet kjenner jeg flere av passasjerene og deres behov. For eksempel har det å hjelpe til ved spesielle behov vært mer utfordrende i pandemien. Likevel synes jeg vi har håndtert det godt. Jeg har kjent på kroppen at det har vært trist å ikke være mer tilgjengelig for de passasjerene som tar bussen for å dekke sosialt samvær i hverdagen, de som gjerne tar bussen for å slå av en prat. Uansett så er jeg veldig glad for at vi fikk denne utmerkelsen – det viser en takknemlighet fra våre passasjerer», sier Håkon Gravdal, bussjåfør i Keolis.

Administrerende direktør, Øystein Gullaksen, gratulerte sjåførene med den gjeve utmerkelsen. I tillegg benyttet han anledningen til å skryte av Keolis’ vognførerne som også utgjør en viktig del av kollektivtrafikken i Bergen.  «Denne utmerkelsen kommer fra BTs lesere. At det er en offentlig jury bak, gir tittelen koronahelt større betydning. Dere har gjort en fantastisk jobb for å holde samfunnet i gang i koronapandemien. Denne utmerkelsen er et bevis på dette. Vi har også våre gode kolleger på bybanen som også fortjener en hyllest. Yrket som både bussjåfør og vognfører er samfunnskritiske og her har hele Keolis Norge bidratt.»

Hovedverneombud, Dan Syvertsen, tok imot utmerkelsen på vegne av bussjåførene og benyttet anledning til å vise sin takknemlighet for sine kolleger. «Sammen har vi fortjent denne» sa Dan til sine kolleger i kantinen.

Dan Syvertsen, HVO, t.v og adm.dir.,Øystein Gullaksen

Foto: BT.